3 Mayıs 2014 Cumartesi

Ezo Gelin Çorbası

Klasik lezzetlerden... Ben çok severim. Doyurucu, insanın içini ısıtan, hayvani ürün olmadığı için de vicdanını rahatlatan, bir kase içince doyulduğu için başka bir şeye de ihtiyaç bırakmayan, neredeyse bir ana yemek...


Malzemesi:
1 kuru soğan
2 tahta kaşık zeytinyağı
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı ince bulgur
1 çorba kaşığı pirinç
7 bardak su
tuz, karabiber, nane, pul biber

Yapılışı:
Soğan küp küp doğranıp zeytinyağında kavurulur. Salçalar bir bardak suda eritilip katılır. Yıkanmış mercimek, bulgur ve pirinç, kalan su ve baharatlar eklenir. Düdüklü tencerede, altı kısıldıktan sonra 15 dk pişirilir.
Bu kadar basit...
İçine minik doğranmış havuç, patates, yeşil ve kapya biber, domates rendesi de eklenebilir; daha da güzel olur.

Hiç yorum yok: