4 Ekim 2014 Cumartesi

Barbunya Çorbası

Zeytinyağlı taze barbunya yemeğinin ölçüleriyle biraz oynayınca ortaya bu çorba çıkıyor. Yaz sonunda havalar serinlediğinde çok seviliyor.

Malzemesi:

1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 patates (küp doğranmış)
2 soğan (küp doğranmış)
2 havuç (küp doğranmış)
2 diş sarmısak (minik doğranmış)
2 domates (rendelenmiş)
4 bardak su (sıcak)
1 bardak barbunya (haşlanmış)
1 avuç arpa şehriyesi
maydanoz

Yapılışı:
Zeytinyağında patates, soğan, havuç, sarmısak biraz çevrilir. Domates ve sıcak su eklenip sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
Haşlanmış barbunya, şehriye ve kıyılmış maydanoz eklenip şehriyeler pişene kadar, yaklaşık 10 dk daha pişirilir.

Hiç yorum yok: