8 Temmuz 2020 Çarşamba

Fırında Kabak


Geçmiş tariflere bakınca pek çoğu demode, fotoğraflar çok acemi geldi, ama ben hala yemek yapmayı seviyorum, tariflerime evde değilken de erişebilmek istiyorum; öyleyse yıllar sonra burada, bıraktığım yerden devam edebilirim :)) Hem yeni tarif deneme ve yaptıklarımın güzel fotoğraflarını çekme motivasyonu olur.
Yeniden açılışı da bu aralar sevdiğim bir kabak yemeği ile yapayım...

Malzemeler:
5 kabak
2 kuru soğan
4 diş sarmısak
3 sap taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber

Sos:
1 bardak sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çorba kaşığı un

Yapılışı:
Kabak dilimlenir, kuru soğan piyaz doğranır, tüm malzeme katılıp karıştırılır. Üstüne sos dökülür. Fırın kabınınn üstü fırın kağıdı ile kapatılıp 180 derece fırında 1 saat pişirilir. Son 10-15 dakikasında üstü açılır.

Hiç yorum yok: