2 Eylül 2008 Salı

Focaccia


Ben zayıflamak uğruna ekmek yememeye razıyım, ama yapmamaya değil...

Son denemem focaccia. Çok da başarılı oldu. Hatırlatın da bize geleceğiniz zaman sizin için de yapayım.

Ben ekmek makinasında yaptım ama makinasız uygulanması için http://www.40firinekmek.com/ 'a bakabilirsiniz.


Malzemeler:
1 bardak su
3 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
3 bardak beyaz un
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
¾ tatlı kaşığı tuz

Üzerine sürmek için:
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
kuru fesleğen

Yapılışı:
1. Ekmek makinasının haznesine tüm sıvıları oda sıcaklığında koyun; üstüne unu sıvıları kapatacak şekilde ekleyin. Bir köşeye tuzu, ortaya instant mayayı ekleyin ve hamur programında çalıştırın.

2. Program bittikten sonra hamuru unlu tezgahın üstüne alıp 1 cm kalınlığında olacak şekilde elinizle şekil verin. Kabarması için ılık bir yerde yarım saat bekletin.

3. Parmak uçlarınızla ekmek üzerinde çukurlar yapın ve üzerinde 1 çorba kaşığı zeytinyağını gezdirin. Üstüne kuru fesleğen veya başka bir baharat serpin.
4. Ekmeği fırına koymadan önce küçük bir kapta yarım bardak kaynar suyu fırının arka köşesine yerleştirin.
5. Önceden 230 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin. Eğer üstü erken kızarırsa aluminyum folyo ile örtüp pişirmeye devam edin.

Hiç yorum yok: