6 Aralık 2008 Cumartesi

Kremalı Üzümlü Tavuk


Malzemesi
2 yarım göğüs tavuk eti
1 su bardağı beyaz şarap
1 paket krema
1 y.k. hardal
10-15 adet kırmızı üzüm
tuz, karabiber
Yapılışı
Tavuğun göğüs etini iri parçalara bölüp una bulayarak az zeytinyağında kızartın.
Diğer taraftan küçük bir soslukta beyaz şarap, krema, hardal, tuz ve karabiberi karıştırıp ısıtın. Sosu tavukların üstüne dökün. Kısık ateşte yaklaşık 20 dk pişirin.
Pişmesine yakın 1 avuç kırmızı üzümü yarıdan kesilmiş olarak ekleyin. 2 dk da öyle piştikten sonra altını kapatın.

Üzümlerin tadının tavuğa nasıl da yakıştığına şaşıracaksınız...

Hiç yorum yok: