6 Aralık 2008 Cumartesi

Zebra Cheesecake


Her yerde yüzlerce cheesecake tarifi bulabilirsiniz, ama garantili ve çizgili bir tarif isterseniz işte burada...

Malzemesi

900 gr krem peynir (Trakya Çiftliği beyaz krem peynir kullandım)

200 gr toz şeker

3 yumurta

50 gr kakao

1 paket vanilya


Krem peynir ve tozşeker mikserle çırpılıp teker teker 3 yumurta katılıyor; çok fazla çırpılmıyor. Karışım ikiye bölünüp birine 75 ml sıcak suda eritilmiş 50 gr kakao, diğerine ise vanilya katılıp karıştırılıyor. 20 cm’lik kelepçeli kalıbın içine yağlı kağıt döşenip yağlanıyor. Dönüşümlü olarak her iki karışımdan birer kepçe kalıba yavaşça dökülüp bitene kadar devam ediliyor.



Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yarısına gelecek kadar su dolu daha büyük bir kabın içinde 1,5 saat pişiriliyor. Telin üstünde soğutulduktan sonra çevresinden bıçak geçirilip bir tabağa ters çıkarılıyor. 75 gr Burçak bisküvisi unufak edilerek üstüne serilip, sonra tekrar bir tabakla ters çeviriliyor. En az 3 saat, tercihan 1 gece buzdolabında soğutun. Hatta 2 gün sonra daha bile güzel oluyor:)

Hiç yorum yok: