8 Eylül 2013 Pazar

Hindistan Cevizli Kurabiye

Oğlumun çikolatadan sonraki favorisi hindistan cevizidir. O yüzden, bu Pazar öğleden sonrası siparişi de hindistan cevizli kurabiye. Zaten kokular yükseldikçe mutfağa gelip gitmeye başladı. Ben fotoğrafını çekme bahanesiyle 2 tanesini kendime ayırdım; kalanları koyduğum kurabiye kutusunu alıp kendi odasına götürdü.
Aslında bunlara kurabiye yerine beze demek daha doğru olabilir, ama standart beze tarifleri gibi ocak üstünde çırpmak ya da düşük ısıda uzun süre bekletmek gerekmiyor.
Yalnız yandaki fotoğrafta görülenler kabın dibinden alınmış, dolayısıyla hindistan cevizi oranı daha düşük olanlardan. Üst yüzeyleri diğerlerinden daha düzgün; oysa diğerleri "biz hindistancevizliyiz!" diye bağırıyorlar. En altta, soğurlarken çektiğim fotoğrafa bakarsanız daha iyi anlaşılır. Bunlar sağ alttakilerden.


Malzemesi:
3 yumurta beyazı
150 gr pudra şekeri
165 gr hindistan cevizi rendesi
Yapılışı:
Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın.
Yumurta aklarını mikserle önce yavaş, sonra hızlı çırparak kar haline getirin.
Pudra şekerini ekleyip yedirene kadar mikserle çırpmaya devam edin.
Hindistan cevizi rendesini tahta bir kaşıkla, yumurta akı karını söndürmemeye çalışarak karıştırın.
Bir tatlı kaşığı ile ceviz büyüklüğünde parçaları yağlı kağıt döşediğiniz tepsiye koyun.
Yaklaşık 25 dk fırında tutup pembeleşince çıkarın. Tepsiden alıp soğutun.

Fırına girmeden önce

Fırından çıktıktan sonra soğurken

 

Hiç yorum yok: