8 Eylül 2013 Pazar

Kakaolu Sufle


Stresli bir günün akşamında ev halkını mutlu etmenin kolay yolu... Yalnız şu ara stresli günler üst üste gelmeye başladı, durum vahim. Bugün benimle dalga geçerlerken, "karar verin" dedim, "zayıf ve sebze yemekleri yapan bir anne mi istiyorsunuz, yoksa şişman ve çikolatalı tatlılar yapan bir anneyi mi tercih edersiniz?". Cevabın ne olduğu aşağıdaki tariften anlaşılıyor herhalde...
Süngerimsi yapısıyla çok hafif, çikolata değil de kakao ile yapılmasına rağmen oldukça yoğun bir sufle oldu.

Malzemesi: (3 kişilik)
Sufle kapları için
1 çorba kaşığı erimiş tereyağ
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Suflenin kendisi için
2 çorba kaşığı kakao
30 ml kahve (bir paket "çikolatalı 3'ü bir arada"yı az sıcak suyla erittim)
1 çorba kaşığı Amaretto
3 yumurta beyazı
3 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
Fırın 190 dereceye ısıtılır. Fırın tepsisi de içine konarak ısınması sağlanır.
3 adet sufle kabının içine fırça ile erimiş tereyağ sürülür. Birer kaşık kakao ve pudra şekeri birbirine karıştırılıp kapların içine serpilir.
Kakao, sıcak kahvenin içinde eritilir; bir kaşık likör eklenir.
Yumurta beyazları mikserle kar haline geline dek çırpılır. Sonra pudra şekeri de katılarak biraz daha çırpılır. Kakaolu karışım tahta kaşıkla katlanarak yumurta beyazı karına söndürmeden karıştırılır. Kaplara paylaştırılıp üstü düzlenir. Kaplar fırına, ısınmış tepsinin üstüne konur. 13-14 dk, iyice kabarana kadar pişirilir. Pudra şekeri serperek sıcak servis yapılır.




Hiç yorum yok: