3 Temmuz 2013 Çarşamba

Kakaolu Islak Kek

Yine bir klasik... Artık sadece çocuklar akşam yemeğinden sonra "tatlı yok mu?" dediğinde yapmak üzere tarifi saklanıyor. Hem sıcak, hem soğuk yendiği için de pratik.
Yine fotoğrafsız.. ilk yapıldığında çekilip eklenecek:)

Malzemesi:
4 yumurta
2 su b. tozşeker
1 su b. süt
1 su b. sıvıyağ
2 çorba k. kakao
1 su b. un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı:
Yumurta ve şeker birlikte çırpılır; süt, yağ ve kakao eklenip karıştırılır. 1 bardağı sonra kullanmak üzere ayırılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenir. Kakaolu karışıma eklenip karıştırılır.
20 cm'lik kare borcama konur.
200 C dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.
Sıcakken ayırılan 1 bardak üstüne dökülerek çektirilir.

Hiç yorum yok: