11 Temmuz 2013 Perşembe

Votkalı Makarna Sosu

Evde makarna yapmak için benim kullandığım ölçü, 1 su bardağı una 2 yumurta, 1 çorba kaşığı su, 1 çay kaşığı tuz. Yoğurduğunuzda sertçe bir hamur olması lazım. Hamuru açan, erişte kalınlığında kesen bir makinam da var. Ama bu tarifi esas sosu için veriyorum. Votka tadı gelir diye korkmayın, alkol makarnanın sıcaklığıyla uçup gidiyor.
Öte yandan taze makarnayla yapılacak diye bir şart yok tabii, hazır makarnayla da olur.

Malzemesi:
200 ml krema
200 ml domates püresi
tuz, karabiber
5 çorba kaşığı votka

Yapılışı:
Krema ve domates püresi karıştırılıp ısıtılır. Ateşten indirdikten sonra tuz, karabiber ve votka eklenip karıştırılır.
Haşlanıp süzülen makarnayla karıştırılır.
Servis yaptıktan sonra üstüne parmesan çok yakışır.

Hiç yorum yok: