3 Temmuz 2013 Çarşamba

Türk İşi Tiramisu

Nedense bana "yemek yapmayı bilmeyen yeni evli genç kadın" ya da "yaz tatilinde canı sıkılan ortaokul öğrencisi genç kız" tatlısı gibi gelir... Basit, hızlı, iddiasız, lezzetli, başarısı garantili... Pek çok farklı tarife de rastlarsınız. Benimki orijinal İtalyan tarifi filan değil. Sadece basit ve lezzetli, o kadar.
İlk yaptığımda fotoğrafını eklemek üzere, şimdilik internetten bulduğum ve benimkine benzer bir fotoğraf koyuyorum. Bu tarifle, bıçakla kesilip kalıp gibi duran dilimler olmuyor. Hatta bir seferde yenip bitmeyecekse bardaklara koymayı tercih ediyorum.

Malzemesi:
250 gr kedidili bisküvi
Islatmak için:
1,5 bardak sıcak su
1,5 çorba k. nescafe
1,5 çorba k. tozşeker
2 çorba k. likör
Kreması:
500 ml süt
2 yumurta sarısı
3 çorba k. un
2 çay b. tozşeker
vanilya
200 gr labne
süslemek için kakao

Yapılışı:
Kremayı muhallebi gibi pişirip ateşten aldıktan sonra labneyi blender ile yedirin.
Bisküvileri kabın altına bir sıra dizin. Islatın. Kremadan bir kat yayın.
İkinci sıra bisküviyi de dizin. Islatın. Kremadan bir kat daha yayın.
Streç filmle kapatıp buzdolabında soğuyana kadar (tercihan gece boyu) bekletin.
Servis yaparken üstüne kakao serpin.

Hiç yorum yok: