11 Temmuz 2013 Perşembe

Karamelli İrmik Pudingi


Bu tarif de krem karamel seven ama yumurta dokunanlara gelsin...

Malzemesi:
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı toz şeker
1 lt süt
1/2 su bardağı toz şeker
vanilya
1 su bardağı irmik
1 avuç kuru üzüm
2 yumurta

Yapılışı:
Yarım bardak su ve şeker ateşin üstünde karıştırarak karamel haline getirilir. Kalıp olarak kullanılacak çukur bir kasenin içine dökülür ve buzdolabına kaldırılır.
Süt, şeker ve vanilya karıştırılarak kaynama noktasına getirilir. İrmik ve kuru üzüm karıştırılıp 10 dk kadar kısık ateşte karıştırarak pişirilir. Yumurtalar çırpılır; sıcak sütle alıştırıldıktan sonra katılır; birkaç dakika daha pişirilir.
Ateşten alınıp karıştırarak 15 dk kadar ılınması beklenir. Dibine karamel dökülen kaba konup buzdolabına kaldırılır.
En az iki saat buzdolabında bekletildikten sonra servis tabağına ters çevrilip dilimlenerek sunulur.

Not: Böyle de güzeldi ama bu tarifi bir dahaki sefere yumurtasız denemeyi düşünüyorum. Deneyen olursa ve sonucu bana yazarsa sevinirim.

Hiç yorum yok: