3 Temmuz 2013 Çarşamba

Mercimek Köftesi


Tarif defterime evde değilken de erişebilmek amacıyla tarifleri yavaş yavaş buraya geçirmeyi düşünüyorum.Evde değilken tarifleri ne yapacaksın derseniz, mesela birkaç hafta sonra Foça'da, mutfağı olan bir pansiyonda tatil yapacağız; orada gerekebilir.
O zaman pansiyon mutfağında bile yapılabilecek, hatta tekneyle çıkarken yanımıza alınabilecek bir tariften başlamalı...
Şimdilik nepisirsem.com'dan bulduğum bir fotoğrafı koyuyorum. Benimkiler de hemen hemen böyle görünüyor zaten.

Malzemesi:
1 su b. kırmızı mercimek
1 su b. ince bulgur
1/2 çay b.zeytinyağı
1 kuru soğan
1 tatlı k. salça
maydanoz
taze soğan
tuz, karabiber, kimyon

Yapılışı:
Mercimek üzerini geçecek kadar su ile, taneleri görünmeyene kadar haşlanır.
Ateşten alınca bulgur eklenip karıştırılır. Kapağı kapalı 15 dk kadar beklenir.
Soğan rendelenip salçayla birlikte zeytinyağında kavurulup eklenir.
Tuz, karabiber ve kimyon da eklenip yoğurulur.
İnce doğranmış maydanoz ve taze soğan en son karıştırılır.
Avuç içinde şekil verilip marul yaprağı ve limon ile sunulur.

Hiç yorum yok: